İlçe Milli Eğitim Müdürü AKP’ye çalışıyor

Çaldıran Milli Eğitim Müdürü Zeki Gülmez, AKP’nin seçim bürosunu ziyaret ederek destek verdi. Eğitim Sen Wan Şube Eşbaşkanı Murat Atabay, Gülmez’in görevden alınması gerektiğini söyledi.

YEREL SEÇİM

Seçim yasasını ihlal ederek suç işleyen AKP, şimdi de okulları, öğretmenleri propagandasına alet ediyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aleni biçimde AKP’nin seçim çalışmalarını katılıyor, propaganda yapıyor. 

AKP’nin Erciş adayının okullara giderek öğretmenlerle toplantı yapmasının ardından bu defa da Çaldıran İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gülmez, AKP’nin seçim bürosunu ziyaret etti. AKP adayı Ferman Yıldırım kendisine ‘Müdürüm sizi burda görmek ne güzel’ diye seslendi. İkili sarılıp kucaklaşırken, Ferman Yıldırım bu görüntüleri kendi sosyal medya hesaplarında paylaştı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre devlet memurunun seçim bürolarını ziyaret etmesi ve herhangi bir siyasi partiye destek vermesi suç. 

SUÇ İŞLİYOR, GÖREVDEN ALINMALI

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Eğitim Sen Wan Şube Başkanı Murat Atabay, gazetecilerin bu görüntüyü kendilerine bildirdiğini belirterek, “Gazeteciler olarak takip etmişsiniz ve böyle bir paylaşımı görmüşsünüz. Şimdi bu görüntülerde gördüğümüz kadarıyla Çaldıran İlçe Milli Eğitim Müdürü suç işliyor. Yaptığı 657 sayılı kanuna aykırıdır. Devlet memuru bir siyasi partinin seçim bürosuna gidemez. Çaldıran’da İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün seçim bürosuna gidip bu şekilde poz vermesi suçtur ve görevden alınması gerekiyor" dedi.

SEÇİM YASASI’NI DA İHLAL EDİYORLAR

Yerel seçimlerden önce eğitim kurumlarının siyasi partinin propaganda aracı haline dönüştürüldüğünü kaydeden Atabay, şunları söyledi: “Bu seçimde görüyoruz ki, devlet memurları alenen siyasi parti faaliyetlerine katılıyor. Erciş’te bunu yaşadık, AKP Erciş adayı okulları ziyaret etti, kapıda karşılandı. Öğretmenler odasında toplantılar yapıp bildirilerini dağıttı. Biz bu konuyu kaymakamlıklara ilettik, İl-ilçe milli eğitim müdürlüklerine ilettik ama sonuç alamadık. Çaldıran AKP adayı okullara gidip öğretmen ve öğrencilerle görüştü. Bu durum aleni şekilde devam ediyor. Seçim yasasını ihlal ediyorlar, okullarda siyasi parti propagandası yapamaz ve buna izin verenler ise suç işliyor. Beklentimiz devlet kurumlarında yer siyasi iktidardan bağımsız olarak kanunda yer aldığı şekilde görevini getirmesidir ve yukarıda belirtiğimiz duruma karşı durmalarıdır. Siyasi saiklerle atanmış, liyakatten uzak idareciler aracılığıyla siyasi partilerin okullarda propaganda yapılmasına izin veriliyor."